Kadrioru endine Pipi esitles lasteraamatut

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine esileedi Evelin Ilves jagas oma lasteraamatule lahkesti autogramme.
Endine esileedi Evelin Ilves jagas oma lasteraamatule lahkesti autogramme. Foto: Marianne Loorents

Laupäeval jäi Evelin Ilves Kroonikeskusesse oma lasteraamatu “Linnu lood” esitlusele ligi veerand tundi hiljaks, põhjendades seda tõigaga, et hoone juures oli väga raske parkimiskohta leida.

Lasteraamat põhineb Evelini ja president Toomas Hendrik Ilvese tütre Kadri Keiu räägitud lugudel. Evelin Ilves selgitas, et juba neljaaastasena tuli Kadri Keiul vastata küsimusele, miks talle iga kord lasteaeda erinev isa vastu tuleb. Mitmesugused olukorrad panid tüdrukutirtsu fantaasia tööle ja nii need lood tulid. Jõuluvana küsimuse peale, kas raamatu peategelane Linnu on sarnane Pipi Pikksukaga, küsis endine esileedi vastu: “Kas tead, mis oli mu hüüdnimi Kadrioru lossis?” Ja vastas ise: “Kadrioru Pipi.” Evelin Ilves oletas, et küllap sai ta sellise hüüdnime tänu treenimisele ja võimele raskeid kange tõsta. Tema raamatu peategelasel on Pipiga siiski vähe ühist.

Evelin Ilves julgustas ka täiskasvanuid seda raamatut lugema. Lasteraamatud pidavat aitama raskustest üle saada. Ta ise loeb raskel hetkel “Kunksmoori”, kes isegi poolpõlenuna korstna otsas rippudes suudab end kõrvalt vaadata ja küsida: “Kuhu sa nüüd jälle oled sattunud?”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles