Piimatühistud on valmis 15-miljonise investeeringutoetuse taotluseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taotlejad peavad 15-miljonilise toetuse saamiseks garanteerima, et annavad uuele tööstusele vähemalt 500 tonni piima päevas. Pilt on illustratiivne.
Taotlejad peavad 15-miljonilise toetuse saamiseks garanteerima, et annavad uuele tööstusele vähemalt 500 tonni piima päevas. Pilt on illustratiivne. Foto: shutterstock.com

Piimandusühistu Epiko, Jõgevamaa Põllumajandustootjate Liit, Saaremaa Piimaühistu ja Tartumaa Piimatootjate Ühistu esitavad koos taotluse ühistulise piimatootmise rajamise 15-miljonise toetuse saamiseks, plaanist on taganenud TÜ Laeva Piim, mis ei usu uue tööstuse kasutegurisse, kirjutab Maaleht.

Juba mõne nädala pärast avaneb maaelu arengukava (MAK) üks mahukamaid meetmeid, kus piimatootjate ühistud saavad küsida 15 miljonit eurot, et ehitada Eestimaale oma piimatööstus. Uue piimatööstuse rajamiseks antakse 15 miljonit eurot vaid siis, kui taotlejad garanteerivad 500–1000 tonni piima päevas uuele tööstusele.

E-Piima juhataja Jaanus Murakas oma plaane veel ei ava: "E-Piim on pikalt tegelnud selle projektiga, aga nüanssidest praegu rääkida ei taha," jääb Murakas napisõnaliseks.

Nii sõlmisidki suuremad piimatootjate ühistud juba mullu kevadel ühise tegevuse kokkuleppe, nüüdseks on aga TÜ Laeva Piim sellest koostööst loobunud. Uuele ühiste kavatsuste protokollile, et tagada üle 500 tonni piima päevas, kirjutasid alla TÜ Epiko, Jõgevamaa Põllumajandustootjate Liit, Saaremaa Piimaühistu ja Tartumaa Piimatootjate Ühistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles