Kaemus: võsukate 5miinust paugutab “Tarvast” Käsmuni

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5miinust.
5miinust. Foto: Erakogu

Suvel kutsuti peole, õhtu naelaks pidi olema Võsu räpipunt 5miinust. Ma ei läinud. No ma pole eriline räpisõber, ja üldse on see kodukootud asi tavaliselt ju läbinisti piinlik. Tuli välja, et ma ikkagi olen räpisõber, sest mitte väga palju aega pärast seda kutset lükkasin miinuste mullu avaldatud albumi “Aasta plaat” auto plaadimängijasse ja sõit võis alata. 

Tundsin siirast rõõmu, et minu teismeiga jääb halva muusika ja inetu rõivamoega üheksakümnendatesse, sest miinused tõid esile palju vahvaid mälestusi. Korteripeod, hädasti tehnoülevaatust vajavad autod, nabapluusid ... ja nii lõpp äge, kui Cool D järjekordse ropu räpiloo avaldas. Muide, viimane, end roppuste nobelistiks tituleerinud muusik, ütles kõnealust albumit kommenteerides, et lastega koos sõites ta seda autos mängima ei pane.

Mõistlik. Aga mul on laps veel nii väike, et julgen natuke kuulata küll, mitte liiga kõvasti ainult. 5miinust teeb just sedasorti räppi, mis laseb kõrge kaarega kõigele pühale, veab su tütre Audi tagaistmele ning teeb keelega lisettekampust. Saab reivi! Ei mingit morni ühiskonnakriitikat, ei mingit kurba nutulaulu kunstniku raskest lapsepõlvest. 5miinust paugutab kõige labasemat seksi- ja narkoräppi. Kas oled piisavalt mees või niisama mees?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles