Rahandusministeerium hakkab ette valmistama riigimajade loomist

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb ütles, et riigimajade asukohavalikul kaalutakse ka seniste maavalitsuste hoonete kasutamist.
Mihhail Korb ütles, et riigimajade asukohavalikul kaalutakse ka seniste maavalitsuste hoonete kasutamist. Foto: Arvet Mägi

Valitsus kiitis tänasel kabinetinõupidamisel heaks plaani, mille kohaselt valmib käesoleva aasta juuniks detailne kava riigiasutusi koondavate riigimajade loomiseks maakonnakeskustesse.

"Piirkonnavisiitidel on mulle näidatud absurdset olukorda, kus avalike teenuste pakkujad on kõik eri majades ning mõnikord ka lausa samal tänaval. Need kõik võiks kodanike ja ettevõtjate huvides koondada ühte kohta, sest nii on neile mugavam, mõistlikum ning hoiab kokku maksumaksja raha," ütles riigihalduse minister Mihhail Korb rahandusministeeriumi vahendusel.

Riigimaja idee tähendab põhiliselt maakonnakeskustes kättesaadavat avalike teenuste paketti. Riigimajades hakatakse kava kohaselt pakkuma teenuseid teenuslettide või riigitöötajatega otsesuhtluse kaudu. "Asukohavalikul kaalume ka seniste maavalitsuste hoonete kasutamist," lisas minister.

Rahandusministeerium koostab riigimaja toimemudeli ning riigimajas pakutavate teenuste paketi maakonnakeskuste kaupa ning see on kavas esitada valitsusele tänavu detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles