Tüli majas: kiremöll Essu tulevase hooldekodu ruumide ümber

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Essu inimesed ootavad vastuseid: kuhu ruumidesse kavatsetakse paigutada jõusaal, noortekeskus, peosaal ja raamatukogu.
Essu inimesed ootavad vastuseid: kuhu ruumidesse kavatsetakse paigutada jõusaal, noortekeskus, peosaal ja raamatukogu. Foto: Meelis Meilbaum

​Essu inimesed suhtuvad positiivselt loodava hooldekoduketi Südamekodu plaani rajada vana lasteaia-algkooli ruumidesse hooldekodu. Kuid külaseltsi inimesed, kes on korda teinud osa ruumidest ja pool maja katusest, on pahased, et neid tahetakse ümber paigutada pindadele, mida pole veel leitudki.

Nädal tagasi kogunes praegustesse külaseltsi ja võimaliku tulevase hooldekodu ruumidesse hulk kohalikke, kes tahtsid Haljala vallavanemalt Leo Aadlilt vastuseid. Miks peab praegustest ruumidest välja kolima? Kuhu on plaanis viia praegu majas asuvad jõusaal, noortekeskus, peosaal ja raamatukogu, kuidas olla kindel, et uued ruumid on samaväärsed, nagu lubatud? Probleemipundar ja lahtised otsad olid aga ootamatuks uudiseks plaanitava Südamekodu esindajatele, kes saabusid koosolekule rääkima oma kavatsustest. 

Lääne-Virumaalt pärit endine reformierakonna peasekretär Martin Kukk ja äripartner Jako Laanemäe ütlesid külarahvale otse välja, et nad ei võta riski luua midagi, mis on seltsile vastumeelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles