Auküla soovib jääda Haljala valda

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala vallavanemaks valiti taas Leo Aadel.
Haljala vallavanemaks valiti taas Leo Aadel. Foto: Arvet Mägi

​Aasta alguses pöördusid Auküla esindajad Haljala vallavalitsuse poole sooviga, et küla saaks liituda Kadrina vallaga. Nüüdseks on sooviavaldus tagasi võetud.

Kadrinaga liitumist vedanud Haljala vallavolikogu liige, Auküla elanik Tiit Toming jäi avalduse tagasivõtmist kommenteerides napisõnaliseks, öeldes, et tark ei torma. “Meil ei ole enne omavalitsuste liitumist mõtet kiirustada,” ütles Toming ja lisas, et eks pärast maikuud aeg näitab, mis saab.

Varem tõi Toming Kadrina vallaga ühinemise põhjusena välja Auküla–Kihlevere tee korrastamise, mille suhtes on Haljala vallamajas jäädud osavõtmatuks, Kadrina valla esindajad aga näidanud üles koostöövalmidust. Nüüdki on tee Tiit Tomingu sõnul oluline, kuid tema hinnangul võib loota, et kui Haljala vald liidetakse Rakvere ja Sõmeru vallaga, võib Auküla–Kihlevere tee ikkagi korda saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles