Emakeelepäeva on vaja oma keelele mõtlemiseks

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere reaalgümnaasiumi 3. klassi tüdrukud mõtisklesid emakeelepäeval eesti keelest ja selle kasutamisvõimalustest.
Rakvere reaalgümnaasiumi 3. klassi tüdrukud mõtisklesid emakeelepäeval eesti keelest ja selle kasutamisvõimalustest. Foto: Marianne Loorents

Milleks me keelt kasutame? Rääkimiseks! Aga veel? Loomulikult kirjutamiseks, lugemiseks, ka mõtlemiseks. Lastes põleb säde emakeele kasutusvõimaluste tundmaõppimise vastu.

Eilset emakeelepäeva tähistati Rakvere reaalgümnaasiumis vanuseastmeti erinevalt. Juba varem oli toimunud luulekonkurss, laekunud omaloomingut loetakse terve emakeelenädala jooksul ette kooliraadios, paremaid kirjatükke sai näha näitusel. Kooli pisematele, 3. ja 4. klasside õpilastele toimusid loengud emakeele ja loovkirjutamise teemal.

Lapsed tunnistasid, et kuigi emakeelt kasutavad nad koolis iga päev, ei mõtle nad sellele palju. Emakeelepäeva on seega nende sõnul vaja just selleks, et enda keelt vääristada ning selle üle mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles