Kommentaar: Lepna saunast

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Martin Pau

Samal teemal: “Lepna saun suletakse määramata ajaks” (10. märtsi Virumaa Teatajas)

Olin üllatunud, kui lugesin Rakvere vallavanema Aivar Aruja Virumaa Teatajale antud selgitust Lepna sauna sulgemise kohta 1. aprillist 2017. Vallavanema arvates on korrusmaja 1. korrusel umbes 18 ruutmeetri suurusel pinnal asuv Lepna saun nii amortiseerunud, et vajab töös hoidmiseks 50 000 euro suurust investeeringut. Millel põhineb selline remonditööde maksumus?

Kas on olemas ka pädeva eksperdi hinnang? Teade Lepna sauna sulgemisest hoone välisuksel tuli sauna kasutajale ebameeldiva üllatusena. 9. märtsil oli vallavanem nõus kohtuma Lepna saunalistega (enamuses pensionärid), kes olid huvitatud saunateenuse jätkumisest, sest neil muud pesemisvõimalust pole. Vallavanem käitus väga agressiivselt oma otsuse kaitsmisel, katkestas iga arvamusavalduse ega lasknud kogenud inimestel vastuväiteid esitada. Tema väide, et laetalad ja põrand on mädanenud, on lausa absurdne, sest tegemist on betoonpaneelidest lagede ning põrandatega.

Saun on tegutsenud seal majas üle 20 aasta. Pesu- ja leiliruumi põrand on kaetud keraamiliste plaatidega, samuti pesuruumi seinad, mis on täiesti korralikud. Peale maja soojustamist on ilmselt suletud ventilatsiooniava välisseinas. See tuleks aga avada, et tagada ruumide parem õhutamine ja vältida niiskusest tekkivaid värvikahjustusi riietusruumi lae äärtes. Võimalusel võiks vald teha hoones sanitaarremondi, mille maksumus vaevalt suur kulu oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles