Virumaa põldurid muhelevad: talivili on siinkandis hüva

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa põldurid muhelevad: talivili on siinkandis hüva.
Virumaa põldurid muhelevad: talivili on siinkandis hüva. Foto: Marianne Loorents

Enneolematult külmaks prognoositud talv tegi ilmaennustajatele ninanipsu. Lumevaipa nägi vaid Lääne- ja Ida-Virumaal, mistõttu veab lume alt välja sulanud taliviljapõldude olukord siinsete põllumeeste näod naerule.

Seda, et saabunud kevad mullusele silmad ette teeb, ütlevad kõik põllupidajad kui ühest suust. OÜ Idavere Mõis taimekasvatusjuht Elmer Heinpõld rääkis, et oli hiljaaegu vestelnud kolleegidega Lõuna-Eestist ja nende sõnul on seal olukord üsna nutune, sest traditsioonilise talvega lõunapoolsemaid piirkondi eriti ei õnnistatud. “Eriti kehvasti on seal talirapsiga,” lausus Heinpõld.

Heinpõllu sõnul on rukis esialgse vaatluse põhjal paremas seisukorras kui nisu. “Nisu on mitut sorti, mõni jätab kollakama mulje, aga altpoolt on siiski roheline,” kirjeldas taimekasvatusspetsialist põldudel avanevat vaatepilti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles