Kauplejad käivad laatadel ennast näitamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalavahetusel seavad kaupmehed sammud Jänedale, et üritada tuhandetele laadalistele oma kraam maha müüa.
Sel nädalavahetusel seavad kaupmehed sammud Jänedale, et üritada tuhandetele laadalistele oma kraam maha müüa. Foto: Meelis Meilbaum

Suvi pole enam kaugel, aga laadahooaeg on juba täies hoos. Paljud kaupmehed üritavad sellest maksimumi võtta ning laatadelt karu kombel talveks rasva koguda.

Pea igal suvisel nädalavahetusel pakib Virumaa Teataja naabrinaine Silva Rannaste auto tihkelt kraami täis ja tõttab laadale kaupa müüma. “Suvel tuleb kõvasti tööd teha, et talvel hinges püsida,” lausus Mariti käsitööpoe omanik Rannaste.

Ta nentis, et väikekaupmehel on igal juhul vaja laatasid mööda ringi tiirutada ning ennast rahvale näidata, sest muidu tema olemasolust ei teatagi. Kurioosumina tõi Rannaste välja, et ühel laadal kliendiga juttu rääkides selgus, et too elab Rakveres, kuid pole Pikal tänaval asuvast poest midagi kuulnud. Kohalik Pikale tänavale lihtsalt eriti palju ei satu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles