Puust ja punaseks: mis vahe on ravimitel ja toidulisanditel?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidulisandid
Toidulisandid Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tervisetoodete valik on nii apteekides kui jaekaubanduses külluslik ning selles navigeerimine võib olla suur väljakutse. Apteegi käsimüügitoodete puhul on sageli keeruline eristada toidulisandeid ja ravimeid, vajaka jääb ka teadmistest, mis vahe neil õigupoolest on.

Ehkki toidulisandid ja ravimid võivad olla väliselt sarnased, on need siiski erineva eesmärgiga tooted. Peamine vahe seisneb selles, et ravim on mõeldud haiguste ravimiseks ning toidulisand toetamaks inimest, kui toidust ei omastata või jääb puudu vajalik hulk elutähtsaid vitamiine ja mineraalaineid.

“Ravimi infoleht peab andma info, millise tervisehäda raviks seda ravimit kasutada tuleb ning millised võivad olla koos- ja kõrvaltoimed. Toidulisandi pakend ei tohi sisaldada teavet toote raviomaduste, haiguste ennetamise ning leevendamise kohta, sest seda ei toeta ega kinnita kliinilised uuringud,” selgitas Südameapteegi farmatseut Merilin Israel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles