Sõduritele lauldes aidati lapsi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuskontserdil astusid teiste seas lavale Lehtse neiu Elina Born ja Rakvere mees Andrus Albrecht koos teiste “kõrsikutega”.
Heategevuskontserdil astusid teiste seas lavale Lehtse neiu Elina Born ja Rakvere mees Andrus Albrecht koos teiste “kõrsikutega”. Foto: Marianne Loorents

Päev enne paraadi, neljapäeva õhtul, kõlasid Rakvere spordikeskuses Eesti tippsolistide esituses meloodilised laulud, mille pühenduses kurblik alatoon. “Laulud sõdurile” toetab lapsi, kelle kaitseväelastest emad-isad on teenistuses olles saanud surma või raskelt vigastada.

Tänapäeva sõdurid on justkui omaaegsed priiuse rüütlid, võttis legendaarse “Pistoda laulu” järel konferansjee Üllar Saaremäe kokku kontserdi idee.

Üks selline mees oli Iraagis 2004. aastal hukkunud vanemveebel Arre Illenzeer, kelle tütre järgi Carolin Illenzeeri Fond loodigi. Oma isa on näinud see tüdruk elus vaid korra, kahekuusena. Nüüd toetatakse temanimelisest fondist kümnete kaitseväelaste laste haridusteed ja huvitegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles