Sära, särts ja sünergia: “Mina jään”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sära, särts ja sünergia: “Mina jään”
Sära, särts ja sünergia: “Mina jään” Foto: Erik Prozes / Postimees

Laupäeva hommikul vurasid bussid noorte lauljatega Tallinna poole. Tantsijad olid Kalevi staadionil selleks ajaks juba tuules ja vihmas esimesed peod ära pidanud.

Näitekirjanik ja dramaturg Urmas Lennuk, kes saatis esimest korda mudilaskoori koosseisus laulupeole oma tütre, tunnistas, et laulu- ja tantsupeod inspireerivad. “Ikka, see eestlaslikkus, rahvuslikkus toob seletamatult pisara silma. Üks laulmine ei peaks ju kedagi emotsionaalselt nukraks tõmbama. Aga see toob pisara silma,” rääkis Lennuk, kes on ka ise lapsena laulukaare all laulnud.

Mõned tunnid hiljem lauliski tema Kadi Leen koos enam kui 10 000 mudilasega laulukaare all võimsalt ja kirega Lotte-muusikalist tuttavat laulu, kus kõik soovid murede kaotamisest rõõmutoomiseni ära nimetatud. Väikesed laululapsed olidki seekordse XII noortepeo “Mina jään” ideekavandi staarid. Nimelt pole mudilasi laululaval olnud kunagi nii palju ja peamiselt nemad olid need, kes said esimese laulupeokogemuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles