Mees, kes annab väärtustele uue ilme

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Iganus.
Eduard Iganus. Foto: Meelis Meilbaum

Sõjast laastatud Afganistani pealinn Kabul. Lennujaamas öövalves olev perrooniteeninduse juhi asetäitja Eduard Iganus saadab tuntud kulturistile Ott Kiivikasele meili, et kui ta Eestisse tuleb, siis võiksid nad koos treenida. Hommikul aga, kui unine pea vähe selgemaks lööb, saadab mees uue kirja, kus märgib, et ilmselt tahaks pool Eestit Kiivikasega treenida ning öösel kirja pandud soov oli lihtsalt uitmõte ja targem on see unustada.

Enne kui jõuame Kiivikase vastuseni, tuleb tutvustada loo peategelast, Kaitseliidu maakaitseringkonna personali ülemat Eduard Iganust (46). Ta teenis kaitseväes aastatel 1992–2007, alustades Kuperjanovi pataljonis ja lõpetades õhuväes kapteni auastmes. Nüüd on tema pilgu all personal Kaitseliidu Viru, Alutaguse, Järva ja Jõgeva malevas.

Kadrinast pärit Iganus on lisaks kodukoha keskkoolile lõpetanud Rakvere ametikooli, mis toona kandis nimetust 38. kutsekeskkool. Sealt saadud torulukksepa-keevitaja pabereid pole tal aga vaja läinud. Kaitseväkke sattudes tudeeris mees töö kõrvalt Tartu ülikoolis kehakultuuri. Pärast kaitseväes teenimist ta Kabuli lennujaama sattuski. Õige ongi Kabuli lennujaama, sest lepingus oli kirjas, et lennujaama maaalalt on väljuda keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles