Rakvere linnaruumi rikastavad seinamaalingud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa keskraamatukogul on juba seinamaaling, selle tegi tunamullu kevadel soomlane Jukka Hakanen.
Lääne-Virumaa keskraamatukogul on juba seinamaaling, selle tegi tunamullu kevadel soomlane Jukka Hakanen. Foto: Marianne Loorents

Kodanikuühiskonna Sihtkapitali rahastusel on teoks saamas rohked kingitused Eesti vabariigi 100. sünnipäevaks. Teiste seas on eraldatud 10 000 eurot Rakvere kultuurikeskusele, et Rakvere noorte- ja haridusasutuste seintele saaksid ilmuda seinamaalingud.

Mõte maalingutest Rakvere majade välisseintel tekkis linna kultuurikeskuse direktoril Krõõt Nõmmela-Mehidel juba mõne aasta eest. Kui kuulutati välja EV 100 projektikonkurss, siis vestles ta sel teemal Rakvere noortekeskuses noortega ning muu hulgas tekkis kaks ideed, mis Nõmmela-­Mehide projektikonkursile esitas.

Üks mõte oli seotud seinamaalingutega, teine linnametsa lastele seiklusala loomisega. “Seiklusala ei saanud seekord rahastust, loodetavasti saab see teoks mõne teise projekti kaudu,” ütles Krõõt Nõmmela-Mehide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles