Lääne-Virumaa saab vaid ühe Krõõda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal saabusid Eestisse päästeteenistuse uued põhiautod.
Eelmisel nädalal saabusid Eestisse päästeteenistuse uued põhiautod. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eelmisel nädalal saabusid Eestisse päästeteenistuse uued põhiautod, mille nimeks Krõõt. Kui Ida-Virumaa saab kuus Krõõta, siis meie maakonda tuleb neid vaid üks.

Kui kevadel võeti kasutusele uued paak- ja konteinerautod, siis nüüd on kohal ka uued põhiautod. Kokku hangitakse Ühtekuuluvusfondi toel 46 põhiautot. Viimased neist jõuavad kohale oktoobris. Põhiautosid kasutatakse päästeteenistuses kõige rohkem. Oma olemuselt on need universaalsed ja nendega reageerivad päästjad kõigile sündmustele.

Uued põhiautod on kõrgendatud maastikuläbivusega. Sõiduomaduste puhul on pööratud tähelepanu alarmsõiduohutusele. Autodel on peal tipptasemel päästevarustus, täisautomaatne Alisson-tüüpi käigukast, mis teeb operatiivsõidu kiiremaks ja ohutumaks. Põhiautode veepaagi mahutavus on 3000 liitrit. Uued autod on varasematest kõrgema külmakindlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles