Kaire Smirnova: hea noorsootöö hoiab lapsi kurjale teele sattumast

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme lapse emana oskab Kaire Smirnova lastekaitseametniku tööd teha hoopis teisiti kui enne laste sündi, sest on kogenud, kui erinevad on lapsed ja kui erinevad võivad olla lahendused nende muredele.
Kolme lapse emana oskab Kaire Smirnova lastekaitseametniku tööd teha hoopis teisiti kui enne laste sündi, sest on kogenud, kui erinevad on lapsed ja kui erinevad võivad olla lahendused nende muredele. Foto: Marianne Loorents

Kaire Smirnova on alates tänavusest lastekaitsepäevast Sõmeru vallas haridus- ja lastekaitsespetsialist. Kord märkas Kaire tütar koolist koju minnes, kuidas ühte tüdrukut noriti, ning teatas seepeale: “Minu ema on lastekaitsja, ma kutsun ta siia!” Tüli jäi kohe soiku.

Kas see, et lapsed ka oma vanematega vaieldes aeg-ajalt lastekaitsetöötaja kaardi lauale käivad ja ähvardavad teatada oma ema-isa “ebaõiglasest” käitumisest, on müüt või tegelikkus?

Eks nii võib olla küll! Enamik lapsi ei julge siiski vanemate vastu kaebust esitada ja nad võivad kasutada seda pigem ähvardusena. Oma õigusi teavad lapsed päris hästi. Näiteks teavad paljud, kui kaua võivad nad õhtul ilma täiskasvanuta väljas viibida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles