Õpilasesindus seisab Vabaduse tänava maja eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasium.
Rakvere gümnaasium. Foto: Marianne Loorents

Viimasel ajal on palju kirgi kütnud Rakverre rajatava riigigümnaasiumi asukoht. Meedias võtavad sõna Rakvere juhtivad poliitikud. Kas keegi on küsinud õpilaste arvamust? Kas õpilaste arvamus ka midagi loeb? Jah, 2016. aasta detsembris küll toimus arutelu Rakvere koolide õpilasesinduste ja Rakvere linna esindajate vahel, aga siis küsiti õpilaste arvamust riigigümnaasiumi loomise kohta ning asukoht jäeti lahtiseks.

Selle aasta algul alustati läbirääkimisi haridus- ja teadusministeeriumiga. Ka nüüd jäid õpilased ja linnarahvas ootama avalikku arutelu. Kuid diskussiooni uue kooli asukoha teemal pole toimunud. Rakverlased said uue õppehoone plaanitavast asukohast teada meedia kaudu. Jääb mulje, nagu kõik oleks juba ammu ära otsustatud.

Seepärast kutsus Rakvere gümnaasiumi (RG) õpilasesindus omal algatusel koolikaaslasi ja tulevasi gümnasiste seisma Kotli gümnaasiumimaja eest. Õpilased moodustasid 25. aprillil koolimaja ümber inimketi, et avaldada toetust riigigümnaasiumi loomisele just sellesse gümnaasiumiks ehitatud koolimajja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles