Laulumaiaste härrade ja prouade president – Helle Pajula

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helle Pajula veab oma energiaga iga peo ägedaks.
Helle Pajula veab oma energiaga iga peo ägedaks. Foto: Meelis Meilbaum

Kui sügisel 2014 lahkus meie seast suur publikulemmik, elu lõpul eraklikuna käitunud kõigi naiste lemmiklaulja Jaak Joala, andis perekond Kukk Helle Pajulale idee inimesed kokku võtta ja mälestada lauldes lahkunud muusikuid. Pajula tunnistab, et mõttel oli kohe jumet, sest ta tundis Joala lahkudes, et keegi väga oluline on läinud. “Tookord avastasin Jaak Joala laulud jälle, nüüd kuulan neid tihti. Eks Jaak Joala oli omal ajal ilus poiss, mul ikka silm puhkas,” ütleb Pajula.

Tookordsest väikesest koosviibimisest sündis midagi suurt ja võimsat. “Kui esimene pidu lõppes, siis küsiti, millal on järgmine kord. Niimoodi siis läks,” räägib Pajula. Tema meelest on hiiglama tore, et saadakse hästi palju laulda. “Tuleme kokku ja lustime, mõtleme kohapeal asju välja. Alati on raudselt 50 inimest kohal,” kõneleb naine.

Niimoodi on saadud hoog sisse ja läheb juba neljas aasta. Üritusel “Külast külla” kõlavad juba mitu aastat Jaak Joala suureks lauldud “Sa oled ainus mu aare” ja “Unistuste jõel”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles