Kool hakkab ilmajaamale konkurentsi pakkuma

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Võõras kinkis oma kunagisele koolile antenni, mis võimaldab Väike-Maarja gümnaasiumi rahval satelliitidelt tulevaid pilte vaadata.
Madis Võõras kinkis oma kunagisele koolile antenni, mis võimaldab Väike-Maarja gümnaasiumi rahval satelliitidelt tulevaid pilte vaadata. Foto: Meelis Meilbaum

Kui kosmoses tiirutavalt satelliidilt Väike-Maarja kandile pilk heita, jääb kõigepealt silma Pandivere kõrgustiku võlviosa. Ja selle kõrval uhkelt seisev Ebavere mägi, kus tuhanded selle kandi koolilapsed on käärtõusu ja sahkpidurdamist õppinud.

Nüüd saavad õpilased ise satelliidipilte vaatama hakata. Väike-Maarja gümnaasiumi vilistlane Madis Võõras kinkis koolile sünnipäevaks keeruka riistapuu, millega on võimalik kosmost kuulata. Just nii ta väljendus.

EAS-i kosmosebüroo juht Võõras rääkis oma kunagise kodukooli sünnipäevanädala lõpuaktusel, et kosmos on muutunud kättesaadavaks kõigile, kuigi me seda tavaliselt tähelegi ei pane. Ta oli mõelnud, et ka Väike-Maarja gümnaasium võiks kosmosevaldkonnaga veidi tihedamalt seotud olla. Nii, et seda ka tähele pandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles