Kaitseväe keskpolügoonil lendasid mürsud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile keskpolügoonil aset leidnud laskmisõppusel näitasid suurtükiväelased kõrget professionaalsust ja täpset silma, mis pani ülemused muhelema.
Eile keskpolügoonil aset leidnud laskmisõppusel näitasid suurtükiväelased kõrget professionaalsust ja täpset silma, mis pani ülemused muhelema. Foto: mil.ee

Otsapidi Lääne-Virumaal peetav suurõppus Kevadtorm jõudis oma järjega eilseks kaitseväe keskpolügoonile, kus suurtükiväepataljoni ajateenijad näitasid oma laskeoskusi.


5.-7. maini toimus Kevadtormi raames suurtükiväepataljoni viimane pataljoniõppus, mille eesmärk oli kontrollida ajateenijate lasketehnilisi oskusi.



Lahinglaskmistest Tapa lähedal võttis osa kokku ligi 310 kaitseväelast.


Laskmistest kõneldes ütles suurtükiväepataljoni ülem kapten Vahur Kütt, et tänavune õppus erineb varasematest selle poolest, et suurtükiväepataljoni kontrollõppus on üles ehitatud õppuse Kevadtorm 2009 ühe osana.

"Kui varem kontrollisime pigem ajateenijate oskust tulepatarei liikmena suurtükki käsitseda, siis seekord lõime operatsiooni, millelt minna üle Kevadtormi õppuste alale ja jätkata seal 1. jalaväebrigaadi toetamist," rääkis kapten Kütt.

Tulepatarei ülema leitnant Lupanovi sõnul on suurtükiväelastele lahinglaskmised alati rõõmupäevad, ajateenijatel on vaid kolm lahinglaskmist. Kuid hoolimata sellest, et oma põhirelvast 155 mm haubitsast lasid ajateenijad sellel nädalal esimest korda, on tulemused väga head.

"Kolmapäeval lasime 18 km kaugusel asuvaid sihtmärke ning mürsud maandusid 150 meetri täpsusega. Sõjaolukorras näitaks selline resultaat, et sihtmärk on tabatud ja hävitatud. Nende poistega läheksin ma sõtta kas või praegu," on Lupanov alluvate üle uhke.

Nooremseersant Martin Niinepuu hinnangul kaalub üks haubitsamürsk niisama palju kui kartulikott. "Kuna aga meid on tabanud majanduskriis, siis on kartulikotid kergemaks läinud," naljatles ta.

Laskmise ajal tekkis ajateenijatel võistlus, milles tulid võitjaiks kõik meeskonnad. Nimelt on haubitsa tehnilises passis kirjas, et kaheksaliikmelise meeskonnaga haubitsa laskekiirus on kuni kuus lasku minutis. Just see resultaat pani ajateenijad endale plaksutama.

Suurtükiväepataljon suundub 12. mail Kevadtormi õppuste alale, kus alustatakse ajateenijate taktikaliste oskuste kontrolliga.

Suurõppuse Kevadtorm 2009 üldjuht kolonel Artur Tiganik ütles, et Kevadtormil saadakse kõige parem pilt sellest, kui hea on olnud ajateenijate väljaõpe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles