Sõmeru viadukti remont keerab liikluse pea peale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru viadukt.
Sõmeru viadukt. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

25. mail algab Sõmeru viadukti rekonstrueerimine koos pealesõitude ehitamisega. Ehitustööd plaanitakse lõpetada 30. septembril.


Tööde käigus rekonstrueeritakse viadukt, mis tehakse praegusest laiem ning kuhu mahub lisaks kahele sõidurajale ka kergliiklustee.



Töölõik saab alguse Rakvere poolt Metskonna bussipeatusest ja lõpeb·Viadukti bussipeatuse juures. Ehitustööde käigus renoveeritakse ka bussipeatuste ooteplatvormid. Kergliiklustee saab kogu lõigu ulatuses välisvalgustuse.



Ehituse ajal kehtib seal ajutine liikluskorraldus. Viadukti ehitustööde ajal suletakse üks suund ning liiklust reguleerivad valgusfoorid. Lubatud sõidukiirus piiratakse sõltuvalt tööde iseloomust kuni 30 km tunnis.



Valgusfoori ootetsükkel võib olla kuni 10 minutit, mille tõttu võib tekkida ootejärjekord.



ASi Talter projektijuht Priit Kuldsaar palus autojuhtidel arvestada Sõmeru viadukti ületamisel veidi pikema sõiduajaga. Võimalusel palub ta kasutada ümbersõite.



"Ehituse ajal palume tähelepanelikult jälgida ajutisi liiklusmärke ja suhtuda mõistvalt ehitajasse," ütles Kuldsaar.



Tööde valmimisel muutub viadukt ohutumaks ja mugavamaks nii sõiduautodele kui kergliiklusvahenditele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles