Rakveres räägitakse Euroopa Liidust ja eurost

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on euro sümbol Euroopa keskpanga hoone ees..
Pildil on euro sümbol Euroopa keskpanga hoone ees.. Foto: Caro / Scanpix.

1.–3. juunini peab Tartu Ülikooli Euroopa Kolledž Ida- ja Lääne-Virumaal avalikke loenguid teemal “Mis Euroopa Liidus tegelikult toimub?“.


Kiviõlis, Jõhvis ja Rakveres peetavatel loengutel räägitakse Eesti huvide kaitsmisest Euroopa Liidus ning Euroopa Liidu institutsioonide muutustest Lissaboni lepingu valguses. Poolteist tundi kestval loengul käsitletakse ka euro kasutuselevõtu plusse ja miinuseid.

Rakveres toimub loeng Lääne-Viru maavalitsuses kell 14.30-16.30.

“Euroopa Liit mõjutab meie elu iga päev ja tund, kuigi me seda füüsiliselt ei taju,“ ütles loengute läbiviija, TÜ Euroopa Kolledži nõukogu liige Raul Markus ja lisas, et kui puudub arusaam, kuidas Euroopa Liit toimib, pole võimalik selle tegemisi ka õigesti mõista.

“Niisiis huvitab meid, kes on kõige mõjukamad eestlased Euroopa valitsemisel, kuidas otsustamisel mõjule pääseda ja mida saab viimase aja praktikast õppida, ehk mida on tegelikult võimalik näiteks voliniku või Euroopa parlamendi saadikuna ära teha ja mida mitte.“

Pärast loengut tutvustakse osalejatele ka õppimisvõimalusi Tartu Ülikooli Euroopa Kolledžis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles