Repliik: Küsitav ebavõrdsus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eevi Kuht.
Eevi Kuht. Foto: Meelis Meilbaum

Sotsiaalministeeriumis te­gutseb osakond, kes võit­leb Eestis naiste ja mees­te võrdõiguslikkuse eest, millega olevat meil väga kehvad lood. Büroo, kus töö­tavad põhiliselt naised, on seisukohal, et ebavõrdsusest annab meil tunnistust nais­te-meeste suur palgalõhe, naiste vaesus ja muud hä­dad.


See on paraku teema, mis eestlasi endid eriti ei huvita, uuringu järgi vaid 6 prot­senti elanikest.

Meeste ja naiste elu võib tões­ti erineda, kuid tundub, et see oleneb siiski rohkem igast inimesest endast, mitte tema soolisest ahistamisest. Tuleb vägisi meelde nõu­kaaeg, kus jutlustati ju suurest võrdsusest, pjedestaa­lil olid naiskombainerid ja -trak­toristid ning teised, tihti raske füüsilise töö tegijad.

Pä­rast sünnitust tuli naistel ki­bekiiresti tööle naasta ning lap­sed kasvasid lastesõimes. Kas naised ei saa meil pürgida juhtivatele kohtadele? Või ei tahagi? Äkki soovi­vad nad end rohkem perele pü­hen­dada, mida kõrge palgaga pingerohke töö ei võimalda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles