Jaotusvõrk jätkab elektrivarustuse taastamist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Täna kella 10 seisuga oli eilsest lumetormist tingituna elektrita veel ligi 1000 majapidamist peamiselt üksikutes piirkondades Harjumaal, Lääne- ja Ida-Virumaal. Enamik allesjäänud rikkeid on tekkinud metsi läbivatel haruliinidel. Rikkekohtadele ligipääsu muudab väga aeganõudvaks kõrvalteede ja metsakoridoride kuni poolemeetrine lumekate.

Jaotusvõrgu juhtimiskeskuse juht Taivo Tõnne sõnul on suuremate asulate lähistel elektrivarustus eilse päeva ja öö jooksul enamjaolt taastatud ja nüüd keskendutakse haruliinidele, mis varustavad elektriga väiksemat arvu või üksikuid majapidamisi.

”Tingimused rikete likvideerimiseks on endiselt väga rasked. Rikkekohtade leidmiseks tuleb meil kohati läbida mitu kilomeetrit kinnituisanud metsakoridori. Tavaliselt saab need vahemaad läbida paari tunniga, praeguste oludega vajame selleks mitmeid kordi rohkem aega,” kirjeldas ta olukorda.

Et rikkekohtadele juurdepääsu kiirendada, teeb Jaotusvõrk koostööd päästeameti, kohalike omavalitsuste ja maanteeametiga. Jaotusvõrgule on rikkekohtadele juurde pääsemiseks appi tulnud ka Kirde kaitseringkond, mille roomiktransportööri Bandwagen abil sai täna öösel toite näiteks Virumaal Eisma piirkonna 223 majapidamist.

Kõige kauem võib elektrivarustuse taastamine võtta aega Harjumaal Raasiku piirkonnas, Lääne-Virumaal Vihula, Viru-Nigula, Kunda ja Kadrina piirkonnas ning Ida-Virumaal Mäetaguse ja Iisaku kandis.

Neis piirkondades võib madalpingeliinidel elektrivarustuse taastamine viibida kuni kolm päeva, üksikutes metsataludes isegi kuni nädala.

Keerulisemaid rikkeid on ka Viljandimaal Kõpu ja Kolga-Jaani piirkonnas, kus võib samuti elektrivarustuse taastamine üksikutes kohtades võtta päevi.

Eile hommikul viis tugev tuisk ja rekordiline lumi Jaotusvõrgu elektrivõrgus elektri ligi 11 000 majapidamiselt. Elektrikatkestuste oht siiski püsib, sest liinidele võivad langeda lume raskuse all murduvad puud ja oskad.

Elektrikatkestustest saab teatada rikketelefonil 1343 kas kõne või SMSi teel, samuti saab saata teate veebilehe www.energia.ee kaudu.

Rikkenumbrile kehtivad operaatorite poolt seatud kõnetasud, Eesti Energia omalt poolt lisatasu numbrile ei kehtesta.

Veebilehelolevalt kaardilt saab jälgida keskpinge ja Jaotusvõrgu poolt läbi analüüsitud madalpinge elektririkete hetkeseisu. Info jõuab kaardile mõningase ajalise viivitusega ning andmed võivad mõnevõrra erineda reaalsest olukorrast.

Lisainformatsiooni ja soovitusi vaata ka Eesti Energia kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles