Selguvad parimad raamatukoguhoidjad

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing tunnustab rahvusraamatukogu suures konverentsisaalis parimaid raamatukoguhoidjaid.

40 nominendi seast valiti välja parimad, auhindu annab välja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing ning toetavad kultuuriministeerium ja Eesti Kultuurkapital.

2016. aasta parimatena tuuakse esile Mustvee linnaraamatukogu, mis tegutseb mitmekülgse teenuse- ja kogukonnakeskusena, tunnustatakse Tallinna ülikooli akadeemilises raamatukogus iseteenindusliku ööraamatukogu avamist ning Tartu kõrgemas kunstikoolis professionaalidele suunatud õpikeskuse väljaarendamist.

Aktiivne noor raamatukoguhoidja töötab Pärnus, parim maaraamatukoguhoidja kaasab kogukonda Luunja vallas Tartumaal, parim lasteraamatukoguhoidja ärgitab lapsi lugema Rakveres. Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu teenetepreemia pälvib Lääne maakonna keskraamatukogu direktor Ilme Sepp.

Pidulikule sissejuhatusele järgneb kõnekoosolek, kus osalejad püüavad leida vastust küsimusele, milline on hea raamatukogu. Muutustest Soome raamatukogusüsteemis räägib Soome haridus- ja kultuuriministeeriumi kunsti- ja kultuuripoliitika osakonna nõunik Leena Aaltonen ning seejärel jätkatakse arutelu, kuidas hinnata raamatukogusid Eesti kontekstis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles