Vastukaja: Rakveres võib end turvaliselt tunda

Kristi Fuchs
, Rakvere politsei­jaoskonna piirkonnavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere konstaablijaoskonna piirkonnavanem Kristi Fuchs.
Rakvere konstaablijaoskonna piirkonnavanem Kristi Fuchs. Foto: Politsei

Sattusin lugema Virumaa Teataja artiklit “Ohtlik või mitte? Kuidas noored end Rakveres tunnevad?” ning korraks lahvatas minus suur hirm. Kas Rakvere on turvaline linn? Ümarlauda kogunenud neiud ja noormehed jäid lahkarvamusele. Üks tunneb end linnas turvaliselt. Teine ütleb, et kui ise sekeldusi ei otsi, siis neid ka ei tule. Neiud avaldasid arvamust, et õhtuti ja nädalavahetuseti on linnas vähem turvaline.

Olen Rakvere politseijaoskonnas töötanud pea 13 aastat. Minu praegune ametikoht eeldab Lääne-Virumaa ja selle rõõmude ning murede tundmist. Hoian end alati teadlikuna sellest, kuidas läheb Lääne-Virumaa kogukonnal. Minu töökoht ei asu vaid Kreutzwaldi tänaval, üpris palju liigun ringi, et ümbritsevaga kursis olla. Noorsoopolitseinikud suhtlevad pidevalt koolidega ja nende kaudu jõuab info toimuvast ka minuni. Alaealistega seotud intsidendid, eriti vägivallajuhtumid, võiks muidugi olla olemata, kuid neid ei esine Rakveres palju.

Käesoleva aasta nelja kuuga panid alaealised Rakveres toime üheksa kuritegu, neist kuus olid vägivaldsed. Numbrid sarnanevad mullustega – siis olid need vastavalt kümme ja kuus. Ma ei saa väita, et Rakveres alaealised kuritegusid toime ei pane, aga rääkida õitsvast peksu- ja gängikultuurist ei ole ka õige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles