Kapi värvimine võib olla põnev

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poes Sõbralt Sõbrale värvis Teivi Gabriel mõne tunni jooksul pruunist siniseks nõukogudeaegse öökapi. “Tumesinine ja kuldne on praegu populaarne kooslus, samuti abstraktsete mustrite kasutamine,” kommenteeris värvimeister oma nägemust kapile uue ilme andmisest. Kapi oli ta soetanud sama keti poest 4.35 euro eest, sinist värvi kulus umbes viie euro eest ning kuldset umbes ühe euro eest, šablooni maksumuseks võib pidada viit eurot – ehk redisainitud kapp läks maksma umbes 15 eurot, kui eeldada, et pintslid ja teip on majapidamises juba varasemast olemas.
Poes Sõbralt Sõbrale värvis Teivi Gabriel mõne tunni jooksul pruunist siniseks nõukogudeaegse öökapi. “Tumesinine ja kuldne on praegu populaarne kooslus, samuti abstraktsete mustrite kasutamine,” kommenteeris värvimeister oma nägemust kapile uue ilme andmisest. Kapi oli ta soetanud sama keti poest 4.35 euro eest, sinist värvi kulus umbes viie euro eest ning kuldset umbes ühe euro eest, šablooni maksumuseks võib pidada viit eurot – ehk redisainitud kapp läks maksma umbes 15 eurot, kui eeldada, et pintslid ja teip on majapidamises juba varasemast olemas. Foto: Marianne Loorents

Mööblivärvimise entusiast ning Retro Stuudio pidaja Teivi Gabriel ütleb, et koduse interjööri värskendamiseks on teise ringi poed ülimalt tänuväärsed: soodsalt saab soetada lambid, sobiva kujuga peeglid, aga ka mööblitükke, mis oma käega üle värvides annavad soovitud tulemuse. Ja muidugi, värvimisprotsess ise on nauditav ja teraapiline.

Kui olete teinud kodus remondi ja vaatate, et vana mööbel sinna hästi enam ei sobi, on võimalik mööblit värskendada või osta hea hinnaga kasutatud esemeid ning neid ümber disainida. “Pea kõike on võimalik värvida, olgu esemed siis puidust, klaasist või metallist: pildiraame, peegliraame, lampe, mööblit,” loetleb Teivi, kes räsitud ilmega esemetes näeb uusi võimalusi.

Ta ütleb, et on üle värvinud isegi toolide tekstiilosad – tulemus meenutab nahka ja on hästi hooldatav. “Mida siledam kanga aluspind, seda parem tulemus. Šabloonidega võib veel soovi korral abstraktseid mustreid või kirju toolile peale teha. Ka nahktoole saab ise kodus väga edukalt värvida – peale värvimist on soovituslik kasutada naturaalset mesilasvaha, et pinda veel pehmendada,” soovitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles