Võsu rannas valmisid vahvad liivaskulptuurid

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivast meisterdati tänavu lasteraamatutegelasi. Osalejatel fantaasiast puudu ei tulnud.
Liivast meisterdati tänavu lasteraamatutegelasi. Osalejatel fantaasiast puudu ei tulnud. Foto: Meelis Meilbaum

Pühapäeval sai Võsu rannas proovida kätt lastekirjandusteemaliste liivaskulptuuride meisterdamises, liivakujusid oli valmistamas koguni kolmkümmend võistkonda.

Suurem osa võistkondadest olid seotud Võsuga, ettevõtmises lõid kaasa nii püsielanikud kui ka suvitajad. Aga kohale oli tuldud ka mujalt Vihula vallast, samuti Kundast, Rakverest, Lõuna-Eestistki. Osales ka üks Rootsi-Taani segavõistkond. Palju oli väljas ühe- ja mitmeperevõistkondi, osalesid ka noorteseltskonnad ning ainult täiskasvanutest koosnevad sõpruskonnad.

Liivakujude meisterdajatel fantaasiast puudu ei tulnud. Näiteks kundalaste võistkond tegi Suure Tõllu kuju. Seda sellepärast, et vägilase Suure Tõllu kujus on suurust, samas ka salapära. Saku tiim Suvesõbrad aga valmistas koeratüdruk Lotte skulptuuri. Lotte oli juba valmimisjärgus sedavõrd tõetruu, et võistkonnale elasid kaasa paljud. “Meid seob kirg,” ütles üks seltskonna liikmetest ja lisas, et võistkonna moodustab kolmest perest koosnev sõpruskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles