Haljala valimisliit pöörab pilgu eakatele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakad. Foto on illustratiivne.
Eakad. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ühendus Vanemad Sotsiaaldemokraadid võttis vastu otsuse teha kõigile uutele linna- ja vallavolikogudele ettepaneku luua volikogu juurde eakate nõukogu, et panna vanemaealiste inimeste hääl enam kõlama.

“Eesti vananeb. Ajal, kui meil on üha rohkem eakaid, on kogu ühiskonna huvides, kui vanemad inimesed saavad neid puudutavates asjades enam kaasa rääkida. Seetõttu tuleb oktoobris valitavate uute linna- ja vallavolikogude juurde moodustada eakate nõukojad,” rääkis Vanemate Sotsiaaldemokraatide president Paul Lettens, kes kandideerib Haljala vallas valimisliidu Plaan A nimekirjas.

Lettensi sõnul tuli eakate nõukoja idee Soomest, kus taoline asi on toiminud aastaid. “Kõik volikogu eelnõud peaksid eakate nõukojast läbi käima ja eakad vaataksid, kas need vastavad ka vanemate inimeste huvidele,” kõneles Lettens.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles