Adrenaliini täis Eesti saadikud elasid Kremlis üle ohtlikke hetki (1)

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Ülo Vooglaid meenutab värvikaid seiku ja pinevaid aegu. Tema selja taga seisavad Jüri Kraft, Tiit Made, Arnold Rüütel, Indrek Toome ja Ivar Raig.
Professor Ülo Vooglaid meenutab värvikaid seiku ja pinevaid aegu. Tema selja taga seisavad Jüri Kraft, Tiit Made, Arnold Rüütel, Indrek Toome ja Ivar Raig. Foto: Marianne Loorents

Kui Arnold Rüütel Kremlis Gorbatšoviga kohtudes rusikaga lauale lõi, arvas ta hetk hiljem, et nüüd on vangilaagrisse minek. Ülo Vooglaid aga märkas kabinetis lauanurgal rohelisel kalevil kuldset tuumanuppu, mida üks ohvitser kiivalt valvas.

Need värvikad ja samas ärevad lood meenusid neis osalenutele äsja rahvusraamatukogus Juhan Aare ja Ivar Raigi fotonäituse “Eestlased Kremlis” avamisel.

Valge habemega sotsioloogiaprofessor Ülo Vooglaid astub pildi ette, millel ta habe veel tumedat karva, ning rõhutab, et see pilt on talle kõige tähtsam.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles