Nelke juhendatav Soome klubi pääses eurosarjas edasi

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome käsipalli meisterklubi Riihimäe Cocks, mille üheks juhendajaks on Paavo Nelke, liikus eurosarjas edasi.
Soome käsipalli meisterklubi Riihimäe Cocks, mille üheks juhendajaks on Paavo Nelke, liikus eurosarjas edasi. Foto: Riihimäe Cocks

Euroopa käsipalliklubide karikasarja EHF Cup teise ringi kordusmängus alistas Soome meistermeeskond Riihimäe Cocks, kelle abitreenerina tegutseb Tapalt pärit Paavo Nelke, laupäeval koduseinte toel Belgia meistri Achilles Bocholt 37:25.

Esimese mängu vastaste väljakul viie väravaga kaotanud Cocks oli kordusmänguks väga hästi valmis ja pääses avapoolaja järel puhkama kuueväravalises 17:11 eduseisus. Kohtumise käiku kontrolliti ka teisel poolajal ja saadi tasuks magus võit, mis viis kindlalt järgmisesse ringi.

Võõrsil 15 väravat visanud belglaste liidri Damian Kedziora pidurdamisega hätta jäänud põhjanaabrite käsipalli viimaste aastate valitseja Cocks kodus samasugust viskepidu püsti panna ei lubanud ja jättis Kedziora kaheksa värava peale.

Kaalukas roll oli selles Soome klubi tasemel kaitsemängul ja korralikke tõrjeid teinud leedulasest väravavahil Giedrius Morkunasel. "Saime kaitse tööle ja Morkunas oli väga hea," lausus Paavo Nelke. "Meie üllatusmeheks oli noor, 21-aastane paremsisemine Theo Westerlund, kes viskas kuus väravat. Kiitma peab väga hea vilepartii eest ka Taani kohtunikke."

EHF Cupi kolmandast ringist alagrupiturniirile jõudmiseks tuleb Riihimäe Cocksil ületada kahe mängu summas ka järgmine vastane. Milline klubi neile vastu astub, selgitab loos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles