Vähesed maksavad lõviosa maksudest

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõikides vaadeldavates sektorites jääb Lääne-Viru keskmine palk alla Eesti keskmisele palgale. (Allikas: Maksu- ja tolliamet)
Kõikides vaadeldavates sektorites jääb Lääne-Viru keskmine palk alla Eesti keskmisele palgale. (Allikas: Maksu- ja tolliamet) Foto: Graafika

Lääne-Virumaal tegutseb tuhandeid ettevõtteid, kuid 90 protsenti maakonnas laekuvast maksutulust tuleb 229 firmalt, mis moodustab vaid 3,4 protsenti ettevõtete koguarvust.

Selgelt suurim maksumaksja maakonnas on HKScan ehk Rakvere lihakombinaat. Lääne-Virumaa on maksutulu laekumises Eesti maakondade seas viiendal kohal. See on ka igati loogiline, sest suuruse poolest on maakond samuti viies.

Ettevõtteid siin väga palju polegi, sest vähem on neid vaid Hiiumaal, Harjumaal (ilma Tallinnata) ja Järvamaal, enam-vähem sama palju aga Tartumaal. Samas laekub Harjumaa ettevõtetelt üle kümne korra ning Tartumaa ettevõtetelt viis korda rohkem maksutulu kui Lääne-Viru firmadelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles