Eesti Kultuuri Koda vaeb inimese ja keskkonna suhteid

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Vaino (vasakult) juhitud mõttetihedas arutelus osalesid Kaido Kama, Kalevi Kull, Rene Tammist, Mattias Turovski ja Tarmo Soomere.
Urmas Vaino (vasakult) juhitud mõttetihedas arutelus osalesid Kaido Kama, Kalevi Kull, Rene Tammist, Mattias Turovski ja Tarmo Soomere. Foto: Meelis Meilbaum

Lähestikku seisavad inimene ja põder. Udujoomed ujuvad üle maastiku. Vaikus. Usaldus. Kuidas saaksime seda habrast tasakaalu hoida? Teadlastel leidub mõtteainet.

Fred Jüssi, kelle tervis ei võimaldanud tulla kõnelema Eesti Kultuuri Koja konverentsile “Kultuur ja keskkond”, soovis, et tema ettekande asemel vaadataks katkendit Joosep Matjuse filmist “Vanamees ja põder”. Et eesti rahvas ei läheks eemale oma põhiväärtustest ja kuulaks looduse häält oma südames.

Just sellele – inimese ja keskkonna suhetele ning nende kujunemisele otsuste ja valikute kaudu – keskendus Eesti Kultuuri Koja konverents “Kultuur ja keskkond”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles