Norrakad saabusid ametikooli üllatusi täis toidukotiga

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra kokaõpilased koos eestlastega Rakvere ametikooli õppeköögis. Nii palju inimesi pole see ruum varem mahutama pidanud.
Norra kokaõpilased koos eestlastega Rakvere ametikooli õppeköögis. Nii palju inimesi pole see ruum varem mahutama pidanud. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere ametikooli õppeköögis oli eile ja üleeile teistmoodi päev. Norrast saabunud kokaõpilased tõid kaasa enda rahvusköögile omaseid tooraineid, millest koos eestlastega maitsvad road valmistati.

Üllatused, mis norrakad rahvustoidu tegemise tarvis kotti olid poetanud, olid lõhe, toorjuust, kartulikoogid ja šokolaad. Viimased kaks on neile erilise tähtsusega, sest just õige kartulikoogi ja šokolaadita ei maitse roog nii, nagu see maitsma peab.

Kartulikooke valmistab kokaõpilaste kodulinnas Kvinesdalis kohalik ettevõte ja Eestisse kaasa võetud koogid valmisid veel sellesama päeva hommikul, kui reisiseltskond teekonda alustas. “Need kartulikoogid on meile erilised,” kiitis Flekkefjord Videregaende kooli õpilane Daniel Giil Loua uhkustundega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles