Politsei pidas kinni Rakvere lihakombinaadi endise bossi

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Soormil ­(vasakul) ja Mati Tuvil lasub tõsine kahtlustus, mis süüdimõistmise korral võib nad kuni kümneks ­aastaks trellide ­taha viia.
Teet Soormil ­(vasakul) ja Mati Tuvil lasub tõsine kahtlustus, mis süüdimõistmise korral võib nad kuni kümneks ­aastaks trellide ­taha viia. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Veel aasta tagasi väitis HKScan Estonia tegevjuhi kohalt tagandatud Teet Soorm, et kõik on tehtud  korrektselt ja tagandamine on tingitud emafirma soovist Baltikumi juhtkond välja vahetada.

Eile pidas keskkriminaalpolitsei kinni Teet Soormi ja Mati Tuvi, keda on alust kahtlustada suures ulatuses omastamises ja rahapesus. Lisaks peeti sama kriminaalmenetluse raames kinni veel üks inimene, keda on alust kahtlustada Soormi ja Tuvi kuritegudele kaasa aitamises.

Eelmise aasta detsembris tuvastas Soome kontserni HKScan sisejuurdlus, et Baltikumi juhtkonna liikmed on seotud mitme äriühingu koostööpartneritega ning on süstemaatiliselt toime pannud tõsiseid rikkumisi, mis on vastuolus HKScani käitumisjuhiste ja hea juhtimistava põhimõtetega. Seoses leituga lõpetati töö- või juhatuse liikme lepingud nelja juhtkonna liikmega. Lisaks Teet Soormile ja seakasvatusdivisjoni direktori Mati Tuvile vallandati veel linnukasvatusdirektor Lauri Kallikorm ja seakasvatusdivisjoni tehnikajuht Hindrek Smidt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles