Teet Velling: molekulaar­bioloog vilistab Jääääres

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Velling.
Teet Velling. Foto: Mats Õun

Eesti ühe ägedama nimega ansambli, lausa lapi targalt endalt Jääääre nime saanud bändi multiinstrumentalist, doktorikraadi omanik Teet Velling on elus mitu korda laia ilma peal ära käinud. Rännanud hipibussiga Prantsusmaad pidi, puhunud Iirimaa kõrtsides tinavilesid, jämminud džässirütmis Rootsis. Ja ikka Jäääärele tagasi roninud, et jagada end teadusele ja muusikale.

Õhk ... see kõnnib mööda keskpäevast Sagadit. Juba hämardub. Teet Velling (51) kohendab pliidi all prõksuvat tuld. Üli-ülikange kohvi aroom levib tuba pidi. Vaikus on täiuslik. Pillid puhkavad teises toas. Omanik on nii otsustanud – täna ei harjuta. Teeb hoopis puutööd. Nagu viimase aasta jooksul siin kodus tihti on juhtunud.

On maailma ahtumise aeg ja “Ahtumine” on Artur Alliksaare tekstile tehtud Jääääre ühe laulu pealkiri. See on Teedu üks vaieldamatutest lemmikutest, mis räägib süttimisest – millele järgneb kohe lahtumine. Silmapilk. Seda tõde rõhutab loos vilepilli heli. Selle võlub välja Teet – Jääääre meisterlik multiinstrumentalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles