Ida-Virumaa on taas tuhast tõusmas

Erik Gamzejev
, ajalehe Põhjarannik peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Gamzejev.
Erik Gamzejev. Foto: Erakogu

Ida-Virumaa on kosumas kriisiaegade löökidest ja lõppevat aastat võib nimetada Eesti ühe suurema maakonna uue tõusuaja alguseks.

Meenutagem, et kaks aastat tagasi oli Ida-Virumaa olukord trööstitu. Kohtla-Järve suur väetisetehas Nitrofert oli öelnud töökoha üles 400 inimesele. Nafta- ja elektrihinna kukkumine lõi tugevasti vaaruma piirkonna peamise majandusharu põlevkivitööstuse, kus kadus lühikese ajaga tuhat töökohta.

Lääne ja Venemaa vastasseisu ning rubla kukkumise tõttu tabasid tagasilöögid ka logistikat ja turismi, mis olid maakonna majanduspildis just hakanud üha rohkem silma paistma. Samuti saabus jääaeg piirkonna uutesse tööstusparkidesse, kus kümned kavandatud uued ettevõtted jäid paberile ärikliima soojenemist ja laenuraha väljastavate pankade usu taastumist ootama. Järsult kuivas kokku ehitustegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles