Osa perearstita Kunda inimesi suunati Sõmeru perearstikeskusse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: AGE/Scanpix

Kundas perearst Laima Paartalu lahkumise järel korraldatud uue perearsti konkurss luhtus, sest ühtegi avaldust ei laekunud, samuti ei õnnestunud läbirääkimised residentide ega tööd otsivate arstidega.

Seetõttu andis maa­vanem korralduse perearst ­Ruth Pulgale teenindada Viru-Nigula valla elanikeregistris olevat umbes 730 inimest, maavalitsuses olnud 250 inimese meditsiinikaardid anti ajutiselt üle dr Rita Uuetalule Sõmeru perearstikeskusest, kuhu Kunda piirkonna inimesed saavad vajadusel pöörduda.

Kundalased, kellel on oma meditsiiniline kaart käes ja kes pole leidnud endale uut perearsti, võivad Uuetalu sõnul samuti pöörduda Sõmeru tervisekeskusse.

Kundast on Lääne-Viru maavalitsusse avalduse esitanud ka perearst Marina Izju­mova, kes lõpetab perearstiteenuse pakkumise 1. augustist. Maavalitsus kuulutab dr Izjumova nimistusse kuuluvatele patsientidele perearsti leidmiseks välja konkursi.

“Arstidega on hetkel nagu buumi ajal ehitajatega - neid lihtsalt pole. Probleem on ootamas tervet maakonda - hulk arste õppis ühes “tublis firmas” soome keelt. Lahkumise peapõhjusena on arstid nimetanud igapäevast kõrvaltegevust, mis inimeste ravimisega seotud ei ole,” kõneles Kunda linnapea Allar Aron.

“Olen ka ise rääkinud mitmete arstidega maakonnast ja kaugemalt, kuid tulemust ei ole. Linnavalitsuse poolt oleme viimane aasta aidanud kohalikke arste tervisekeskuse loomisel,” lisas Aron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles