Haljala kirik sai muinsuskaitseametilt tuge

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala kirik.
Haljala kirik. Foto: Meelis Meilbaum

Muinsuskaitseamet toetab pühakodade programmist Haljala kiriku tornikiivri projektdokumentatsiooni koostamist 3300 euroga – tänavu eraldatakse üle Eesti sellest programmist pühakodade säilitamiseks ja arenguks 715 800 eurot.

Haljala Püha Mauritiuse koguduse õpetaja Margit Nirgi ütles, et 90-ndatel tehtud vaskplekist tornikiiver on kahjuks juba sellises seisus, et on muutunud ohtlikuks. “Seda on korduvalt parandatud ja on selge, et see vajab väljavahetamist,” rääkis õpetaja. “Oleme väga tänulikud muinsuskaitseametile, kes on meie kirikut pika aja vältel toetanud.”

2016. aastal vahetati välja Haljala kiriku põrand ning praegu puhastatakse kooriruumi seinu. “Just jõulunädalal tuli seintelt välja märge, et krohvitöid tehti 1835. aastal. Ja kui arvestada sellega, et 1831. aastal põles kirik äikese tõttu ning 1835. aastal oli Eestis suremus suurem kui sündimus, siis tehti neid töid tol ajal ikka väga rasketes oludes,” rääkis Nirgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles