Päevakorral on kosmos

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevakorral on kosmos.
Päevakorral on kosmos. Foto: Shutterstock

Kosmoseteema, mis ikka nii kauge ja võõras on tundunud, muutub aina igapäevasemaks. Orbiidile on lennutatud Eesti oma satelliit ESTCube-1, Hooandjas palutakse juba abi projekti ESTCube-2 elluviimiseks – universumivallutused pole enam ammugi ulme, Eestigi on kosmoseriik. Kuid ka Rakveres on oma kosmoseinimene. Rakvere linnavolikogu liige, kunagine linnapea Andres Jaadla peab Euroopa Liidu Regioonide Komitee Euroopa kosmosestrateegia raportööri ametit.

Nii võttiski Virumaa Teataja nõuks korraldada telefoni teel pisikese testi, et uurida, kuidas vastavad kosmost puudutavatele küsimustele kaks maailmaruumi teemaga ja ka Rakverega lähedalt seotud inimest, akadeemik Ene Ergma ja kosmoseraportöör Andres Jaadla.

Ene Ergma on Rakvere juurtega astrofüüsik ja poliitik, Tartu ülikooli emeriitprofessor ja Tartu linnavolikogu aseesimees. Kosmoseilmas on ta aga enda sõnul praegu vabakutseline nokitseja, peab aeg-ajalt loenguid ja tegeleb Eesti kosmosetemaatikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles