Sajaaastaseks saav Eesti vaba riik

Marko Pomerants
, riigikogu liige (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Meelis Meilbaum

Ega neid asju väga palju ei olegi, mis tänavu riigi suure sünnipäeva egiidi all ei toimuks. Seda kingituste vitriini on endale raske silme ettegi manada: Eesti-teemalised töötoad pealkirja all “100 töökat kätt” Aseris, Eesti ukrainlaste ooper, tantsupeod, raamatute kinkimine, tammede istutamine. Need on näited läänevirulaste kinkidest.

Saja tamme tammik Tamsalus võtab juba kenasti ilmet. Kui suvi läheneb ja mõtlete, et võiks kuhugi piknikule minna, siis julgen soovitada just seda paika. Mitte sellepärast, et uhkemaid piknikupaiku me maakonnas poleks, aga eneseharimise mõttes. Ja kümne aasta pärast tuleb jälle minna, et vaadata, kuidas tammed on vahepeal kõrgust võtnud.

Eesti vabariik on üks keeruline organism. Tammed ja ka hümn on selle sümbolite seas. Eesti rahval on kombeks aeg-ajalt lõheneda kahte leeri. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles