Kiri: teelised või kaasteelised?

, rakverlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri.
Kiri. Foto: Kamilla Selina Lepik

Tapatalgud koolides ja koolikiusamine (selline väljend tuli sõna­varasse alles hiljuti) muutuvad ikka enam igapäevaseks Ameerikas ja hiilivad vaikselt Euroopa poole. Mis viib ühe ­lapse või nooruki piirile, kus väljapääsuks tundub vaid kaaslaste (või polegi nad kaaslased …) hävitamine. Targad inimesed pole sellele ühest vastust leidnud. Järjekordse tulistamise järel hakatakse arutlema relvaseaduse muutmise üle.

Tegelikult on see vaid tagajärgedega sebimine. Väärikas inimene, olgu ta suur või väike, ei lahenda asju rusikate või relvadega. Aga kuidas kasvab (kasvatada) väärikas inimene? Kui keegi arvab teisiti kui meie, ütleme talle, et ta on loll. Kui teine ei meeldi meile, siis väljendame oma vastikust ja üleolekut.

Öeldakse, et kõik algab lapsepõlvest. Nii see ka on. Vägivalda kujutavad multikad, millega ei kaasne vanemate selgitus, laste jonnihood ja omavahelised riiud, mis lahendatakse stiilis, et kui sa veel teed,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles