Soome profipoksija võitis Rakveres murtud käe kiuste

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Helenius (vasakul) poksis suurema 
osa matšist vaid vasaku ­käega.
Robert Helenius (vasakul) poksis suurema osa matšist vaid vasaku ­käega. Foto: Marianne Loorents

Rakvere spordihoones peeti laupäeval võimast võitluskunstide galat Yakuza Fight, kuhu kogunenud arvukas publik nägi nii verd, higi kui ka pisaraid.

Rakvere spordihoone ümbrus oli laupäeva hilisõhtul autodest tulvil. Oli ka põhjust, sest päeva lõpetas Soome parim profipoksija Robert Helenius, kes juba esimeses raundis murdis kämblaluu ning oli ülejäänud seitsmes püsti hädas valgevenelase Juri Bõhovtseviga, saades lõpuks siiski kõmulise võidu.

Kaheksa raundi väldanud kohtumine lõppes paljudele ootamatult nimeka soomlase võitjaks kuulutamisega. Kuigi ilmne ülekaal oli valgevenelasel, andis kolmest kohtunikust kaks oma eelistuse 34-aastasele Heleniusele ja üks tema vastasele. Tulemuse teatavakstegemise järel hakkas Bõhovtsevi treener lihtsalt naerma ja raputas pead, peegeldades sellega oma arvamust. Publiku hulgast kostis vilet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles