Rakvere võitis kohtus kütusefirmat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus.
Riigikohus. Foto: Toomas Herm

Tartu halduskohus jättis teispäevase otsusega rahuldamata tanklaketi Olerex omanikfirma AS Aqua Marina kaebuse Rakvere linnavolikogu kehtestatud C. R. Jakobsoni ja Parkali tänava vahelise ala detailplaneeringu kohta. Planeering on seotud Parkali tänava muutmisega jalakäijate tänavaks.

Kütusefirmale ei meeldinud detailplaneeringu lahendus, mis näeb ette, et Aqua Marinale kuuluvale Parkali tänav 8 kinnistule on tagatud juurdepääs C. R. Jakobsoni tänavalt, mis on olemasolev juurdepääs. Parkali tänava poolt Parkali tänav 8 kinnistule juurdepääsu ei kavandata, sest Parkali tänav muudetakse jalakäijate tänavaks.

Aqua Marina väitis, et Parkali tänav 8 kinnistule Parkali tänavalt juurdepääsu sulgemise tõttu piirati ettevõtlusvabadust ja omandi puutumatust ehk vähenes kinnistu turuväärtus. Ettevõtte esindaja sõnul puudub seetõttu võimalus kinnistu kasutamiseks senisel otstarbel, kuna kütuse-, prügi- ja kaubaveokid ei pääse enam turvaliselt kinnistule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles