Mohni saarevaht jäi mandrile jäävangi

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvise jää ajal valitseb Mohni saare ümber tüüne vaikus. Jää ja merega on saareelanikud harjunud, kuid saare ja mandri vahel liikumisega on talviti probleeme.
Talvise jää ajal valitseb Mohni saare ümber tüüne vaikus. Jää ja merega on saareelanikud harjunud, kuid saare ja mandri vahel liikumisega on talviti probleeme. Foto: Lea Õis

Mohni saarevaht Mati Maasild on juba poolteist nädalat pingsalt ilmateadet jälginud, oodates, millal muutlikud jääolud võimaldavad tal lõpuks koju naasta.

Viinistust ligi viie kilomeetri kaugusel asuval saarel kümnendat talve vahiametit pidanud Maasild tundis 5. märtsil südames valu. Ainsa võimalusena abi saamiseks tuli loota politsei- ja piirivalveameti lennusalga helikopterile.

Nagu tavaliselt, tuleb meditsiinilise probleemi korral teatada häirekeskusesse ning põhjendatuse korral hakatakse otsima võimalikku transporti. Kui selle käigus tekib vajadus kopteri järele, siis läheb väljakutse merevalvekeskuse kaudu lennusalga valvemeeskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles