Karikasarja avaetapi võitsid nelsonlased

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Nurga unistus – kümne sekundiga mööda seina üles jõuda, täitus. Noormees ronis lae alla 10,68 sekundiga.
Keit Nurga unistus – kümne sekundiga mööda seina üles jõuda, täitus. Noormees ronis lae alla 10,68 sekundiga. Foto: Huviklubi Nelson

Kaljuronimise karikasarja avavõistluste finaal oli julgestajatele füüsiliselt pea sama raske kui ronijatele. Võitja lausa lendas mööda seina üles ning julgestajal oli nööri pingul hoidmiseks vaja tublisti vaeva näha.

Meestest astus kindla favoriidina võistlustulle kohalik noormees, huviklubi Nelson esindaja Keit Nurga. Tema eelronimise aeg oli konkurentsitult parim ja probleemideta elimineeris ta vastase vastase järel, jõudes kindlalt finaali. Keidule tuli finaalivastaseks Tallinna Kaljuronimisklubi esindav Maksim Lind. Finaalis ei jätnud Keit midagi juhuse hooleks ja ronis mõlemal rajal päeva kiireimad ajad.

“Kiirusronimine on minu trumpala, karikasarjas kõrge üldkoha eest võistlemiseks pean siin oma paremuse kindlalt maksma panema. Seekord tuli võit kindlalt, aga olen selle nimel ka vaeva näinud,” kommenteeris võitu Keit Nurga, kelle unistuseks oli spordikeskuses lae alla jõuda kümne sekundiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles