EAS: Virumaa Kompetentsikeskust polegi olnud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Küllike Namm.
Vandeadvokaat Küllike Namm. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) ei ole rahul, et sihtasutuse Virumaa Kompetentsikeskus pankrotihaldur Martin Krupp tunnustas Rakvere linna nõudeid kompetentsikeskuse vastu. Rakvere linn pöördus oma õiguste kaitseks kohtu poole.

Rakvere linnal on Virumaa Kompetentsikeskuse pankrotimenetluses kaks nõuet – teise rahuldamisjärgu nõue summas 5011,14 eurot ehk kompetentsikeskuselt saamata jäänud kommunaalmaksed ning kolmanda rahuldamisjärgu tingimuslik nõue summas 1 924 941,9 eurot ehk väljamaksed, mida linn on teinud ehituse käigus.

Rakvere linna kohtus esindanud vandeadvokaat Küllike Namm selgitas, et nõue on tingimuslik, sest pankrotimenetluse käigus võib tekkida olukord, kus selgub, et hoonestusõiguse seadmise lepingus on tingimused, mis ei ole seaduslikud või põhjendatud, ja leping tühistatakse või sellest taganetakse. “Praegu pole nõude tingimused saabunud ning meie lootus on, et need tingimused ei saabugi ja nõue ei lähe täitmisele,” sõnas Namm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles