Piret Kaarlõp - inetust pardipojast valgeks luigeks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Kaarlõp.
Piret Kaarlõp. Foto: Marianne Loorents

Tuhkatriinu, kes vaatab aknast, kuidas teised tantsivad ... Väikesele Piretile tundub, et see ongi tema. Ta annab endale lubaduse, et ükskõik kui palju ballilt rutates kauneid kleite haihtub, julgeb ta olla väljakutsetele avatud. Lapselikult õnnelikuks teevad teda tuleproovid, mis on justkui kahe isanda teenimine: ta müüb edukalt köögitarvikuid ja painutab end joogapoosidesse.

Vabalangemine, lausa 30 sekundit, viib Piret Kaarlõpil (36) hetkeks lausa mõistuse. Ta ei kuule ega näe midagi. Mõtleb vaid ... “Kui Kihnu Virve tegi langevarjuhüppe ära, siis ma ei ole kehvem, teen ka ära,” meenutab ta eelmist suve. See on justkui kinnisidee, kuid enne otsustavat tõuget lööb ta ometi põnnama. Otsus peab sündima hetkega ja hüppe teeb ta tandemina koolitajaga. “Tundsin, et kardan tundmatust,” sõnab Piret, keda pelgus tabab täiesti ootamatult.

Piret Kaarlõp teeb hooga ja lenneldes Rakvere põhikoolis lastele joogat.
Piret Kaarlõp teeb hooga ja lenneldes Rakvere põhikoolis lastele joogat. Foto: Marianne Loorents
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles