Malevlased on näppupidi peenras ja sõstrapõõsas

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeile pärastlõunal Raadiko talus vahelduseks maasikate korjamisele sõstrapõõsas näppudele valu andnud malevlased jõuavad oma tööga Lääne-Virumaal lõpule juba sellel nädalal.
Üleeile pärastlõunal Raadiko talus vahelduseks maasikate korjamisele sõstrapõõsas näppudele valu andnud malevlased jõuavad oma tööga Lääne-Virumaal lõpule juba sellel nädalal. Foto: Kasper Mäe

Rakvere valla Raadiko talus praegu maasikasaagi koristamisega ametis olevad kaksikvennad Kaarel ja Siim Kilki ning nende kodused taustajõud võtsid suviseks marjaajaks appi Tallinna ja Tartu õpilasmaleva noored.

Ehkki tänavune maasikasaak pole kolm aastat talupidamisega tegelenud Kilkide ütlusel sama hea kui mullu, jagub töökätele tegevust parajal määral.

Ühe poolteise hektari suuruse maasikapõllu saagikoristuse lõppedes said koolinoored ja Raadiko talu rahvas eelmisel nädalalõpul pisut hinge tõmmata, et sel nädalal kohe teisel pea sama suurel põllul korjele asuda. Kakskümmend 15–18-­aas­tast Tallinna ja Tartu õpilasmalevlast abistavad põldureid argipäeviti paari nädala vältel. Nende tööpõli lõppeb sel reedel. Nädalavahetustel käivad väikese lisateenistuse ja turul pakutavatest soodsama hinnaga maasikate eest ametis ümberkaudsed inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles